Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. zaw12929
12. getmans1
13. stela50
14. bosia
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. zaw12929
12. getmans1
13. stela50
14. bosia
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
17.10.2015 23:02 -
Вкусна сутрешна закуска с милинки
Автор: apologetic
Категория: Рецепти
Прочетен: 3729 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 21.10.2015 16:11
Прочетен: 3729 Коментари: 3 Гласове:
6
Последна промяна: 21.10.2015 16:11
Рецепта за милинки със заливка
Изключително лесната рецепта ще плени всяко гладно същество рано сутрин, особено ако печивото се поднесе топло със сирене и топъл сладък чай.
В една дълбока купа се поставя 250 грама кисело мляко, в което се разбъркват едно яйце и 1 чаена лъжичка сол. В друга купа се разтваря 1 пакетче суха мая или половин кубче сурова мая с малко вода и 1 чаена лъжичка захар за по-бързото втасване на сместа. Към сместа на киселото мляко се прибавя разтворената мая и се добавят четири супени лъжици олио и постепенно се разбъркват около 500-600 грама бяло брашно. Получената смес се вкарва за 10-15 минути във фурна на първа степен за по-бързото втасване. С намазани с олио ръце се правя големи колкото орех топчета и се разполагат с намазана с олио тава през около снтиметър-2 растояние помежду им. Топчетата могат да бъдат натиснати за вдлъбнатина по средата и в нея да се гарнират със сирене.
Отгоре топчетата на бъдещите милинки се намазват със смес от разтопено масло, в което е леко запържена 2-3 супени лъжици пшенична грис или добре счукан грахан. Отгоре тавата се покрива с фолио. Пече се на умерена фурна.
Пожелание може да се гарнира отгоре с ким. Също пожелание готвача на милинките може да покрие тавата с хартия, за да почисти след това по-лесно тавата.
Голям Апетит.
Изключително лесната рецепта ще плени всяко гладно същество рано сутрин, особено ако печивото се поднесе топло със сирене и топъл сладък чай.
В една дълбока купа се поставя 250 грама кисело мляко, в което се разбъркват едно яйце и 1 чаена лъжичка сол. В друга купа се разтваря 1 пакетче суха мая или половин кубче сурова мая с малко вода и 1 чаена лъжичка захар за по-бързото втасване на сместа. Към сместа на киселото мляко се прибавя разтворената мая и се добавят четири супени лъжици олио и постепенно се разбъркват около 500-600 грама бяло брашно. Получената смес се вкарва за 10-15 минути във фурна на първа степен за по-бързото втасване. С намазани с олио ръце се правя големи колкото орех топчета и се разполагат с намазана с олио тава през около снтиметър-2 растояние помежду им. Топчетата могат да бъдат натиснати за вдлъбнатина по средата и в нея да се гарнират със сирене.
Отгоре топчетата на бъдещите милинки се намазват със смес от разтопено масло, в което е леко запържена 2-3 супени лъжици пшенична грис или добре счукан грахан. Отгоре тавата се покрива с фолио. Пече се на умерена фурна.
Пожелание може да се гарнира отгоре с ким. Също пожелание готвача на милинките може да покрие тавата с хартия, за да почисти след това по-лесно тавата.
Голям Апетит.
Ти ли ги меси и ги пече?!
Ще дойдеш ли да ме научиш как да ги правя?!
цитирайЩе дойдеш ли да ме научиш как да ги правя?!
Уви не ставам за готвач, а за вечен гладник.
Ами ако се поставят работни манти сигурно ще се научиш - жените са доста схватливи около фурната, защото топлото семейно гнездо не сгрява само храната, но и тях и затова има понички, милинки, бутерки, кифли, пирожки, сладки и изтънчени деликатеси :)
цитирайАми ако се поставят работни манти сигурно ще се научиш - жените са доста схватливи около фурната, защото топлото семейно гнездо не сгрява само храната, но и тях и затова има понички, милинки, бутерки, кифли, пирожки, сладки и изтънчени деликатеси :)
Каква светкавична реакция - този пост е посветен за гладните хора демек като мен
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 3734