Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2013 23:36 - Филми относно "гадже за гадже"
Автор: apologetic Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6665 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 25.10.2013 17:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
С този пост се ознаменува новия блог за филми:
http://savremennifilmi.blogspot.com
Инцестът винаги е интересувал обществото от древността до днес, защото той е естествената граница на природата, която не бива да се преминава от етични и биологични съображения. Той е извън биологическия порядък на човешкия вид. Но в този филм ще видите една по-особена форма на инцест между деца, израстнали заедно още от самото им раждане и практически във взаимотношения на некръвни братя и техните родители. Този филм ще ви прекара през етапите на интригуването, неподозираното спокойствие, нарастване на напрежението какво ще се случи в следващия кадър, по късно ще ви прекара през фазата на възмущението, после ще последва фазата на отблъскването и накрая в самия си завършек на тази неподозирана и безкрайно рядка ситуация ще ви хвърли в потреса на естествения неподозиран завършек на историята. Ще попитате защо такъв е естествения завършек на филма, както в предпоследния фотос от изображенията на филма в този пост. ами може би защото човек не е подготвен за това, което му случва, но излиза мъдър и възпитан, ако съумее да излезе с правилно решения за нещата от живота, които следват естествения си ход. 

Филмите не се правят заради самите филми. А ролята на добрите филми, които печелят зрители  от само себе си, е да завладяват съзнанието на зрителя.
Има и още една причина за правенето на филми - тогава когато те нямат аналог. Бъдете уверени, че филм като този няма аналог, дори и в най-смелите полети на вашата фантазия. Тази френско-австралийска продукция започва с гнусната история на две крастави магарета Том и Йън на фона на красивите пейзажи на австралийското крайбрежие, където техните майки живеят.
Първоначално едно от децата Йън остава без баща и заради липсата на втори родител се привързва към най-добрата приятелка на майка си, с която практически са неразделни семейства. Чувстващ вътрешна празнина по липсващя родител, той замества любовта на баща си в най-неочакван човек. Оттам нататък събитията могат да бъдат само трагични, но разрешението на краставите магарета удовлетворява всички.
Може би се чудите какво би станало със самотни жени, които се радват на компанията на млади мъже - отговора е само един. Подмладяват се драстично. 
Перфектните майки в безаналоговия филм "Adore" 2013 или "Perfect mothers":



 



Combustion 2013 - Изгаряне   Страстта никога не е най-добрия съветник на човека, но когато тя изгаря чувствата и душата на човек, създава множество пропасти от прогорелите като корабни въжета нерви. Затова винаги е хубаво да си риятел на страстта в удоволствието, но никак не е приятно да гориш сам в огъня и кладата на другите - освен повече изгаряния нищо друго не можеш да спечелиш. Затова и любовта е една добра запалка на страстта, пред огнените езици на която, никога не можеш да си сигурен.
В своите главни роли артистите Адриана Угарте, Алекс Гонзалес и Алберто Аман ще ви покажат колко подли могат да бъдат огнените езици на един злокобен любовен триъгълник, в който разбира се истински мъже, никога не намират участие.
image image image image image image image






Гласувай:
5



1. kcekce - Мен не ме впечатли филмът:)
14.09.2013 04:07
Просто лично мнение! Но развитието вървеше малко мудно, което съчетано с плоско обрисувания психологически фон ме поотегчи прилично. Инцест като такъв нямаше, така че не виждам нищо шокиращо в сюжета. Шокира ме по-скоро емоционално-кастрираното отношение на героите към връзките им, от което мога да изключа само русото хлапе - то поне знаеше какво иска. Останалите сякаш им беше през оная работа с кого са и защо, стига да си поркат бира с все същите трима души всяка вечер край същия плаж. Фаталното брюнетче се хвана най-детински с отсрещната мама, колкото да си го върне на блондинчето. Другата мама си заряза най-тъпанарски първо мъжа, а после и новото гадже - просто защото майка му няма да ползва услугите на сина й повече, пълна глупост... Русото и то се хвана с първата срещната "за да си го върне", което му беше нехарактерно за образа. Не видях нито логика, нито осъзнатост, нито емоция в целия филм, камо ли някой свестен диалог. Само някакво тъпо гонене на нагона по привидно "екстремна" схема на взаимоотношенията. Филмът откровено ме разочарова. Извинявам се за мнението си, ако някой го сметне за обидно;)
цитирай
2. apologetic - Може би родителския ти инстинкт ...
15.09.2013 21:30
Може би родителския ти инстинкт правилно те ориентира към тази безспорно гнусна ситуация - но след като хората се чувстват добре и решават накрая да останат заедно, привидно доволни от себе си, значи не бива да бъдат съдени.
Не всеки ден се случва подобно нещо, не всеки път се гледа подобен филм.
Психологическият развой никак не е блудкав, а сложен и затягащ всеки един от участниците към ръба на собствените му проблеми.
Дори не искам да си помисля кой от вас критиците на филма каква боза би спретнал на тази привидно рядка, но действителна ситуация.
Филмът е реален, обективен, изкривен от гледна точка на различията във възрастта и накрая дори с интелигенетен изход и решение на ситуацията, която не устройва зрителите, а потърпевшите от тази ситуация.
Не считам, че можем да съдим сценаристите или героите на филма, тъй като в реалния живот ние може да сме далеч от идеала, които сами поддържаме за себе си в главите си.
цитирай
3. apologetic - просто лично мнение
15.09.2013 21:31
просто лично мнение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2715727
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3734
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930