Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2013 12:32 - Обществото ни е разграден двор и хаос
Автор: apologetic Категория: Регионални   
Прочетен: 2545 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 25.10.2013 16:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ние сме такова общество, в което лудите обикалят наволя из улиците на България, без да получават нито своите лекарства, нито адекватна помощ.
Тук лесно можем да допуснем непознат чужденец, любопитни от простодушие за иностранното, което пред очите на чужденеца минава за гостоприемство. 
Същински разграден демократичен двор е България при пропускането на толкова бежанци от Сирия, които в момента са голи и боси. Ние не сме достатъчно богат народ да се притичваме на всяка бедстваща азиатска нация. Червеният кръст вече започна набирането на средства за бежанците - около 12 000 на брой. Това не е човеколюбие - това е лицемерие, когато българи без средства и работа са по-гладни от самите бежанци. Искам червен кръст, който да ме спаси от некадърно управляващи политици.  ДПС и Турция се грижат бройката да забременява ежедневно. И само след броени дни ще се навият гражданско-политизирани организации и телепредавания да вият като обезумели кучки, че бежанците стоят на студ и глад в прииждащата зима - и ще просят безсрамно като кадват:  - Дайте едно левче на парче, да поогнем на хората, които нямат родина. Моля ви, нека помогнем, дарете.
И тук ви питам защо да помогнем на едни некадърни политици, които не могат да затворят границата, че икономиката щяла да пострада. Защо да помагам на политици, които желаят чужди бежанци, за да могат самите те да се превърнат в просяци на европейски помощи и средства, та да се грижат едва тогава за бежанците.
Как да приемеш бежанци, когато нямаш бюджетен излишък, за да се грижиш за тях. Как да си хуманен, когато не можеш да помогнеш на собствения си народ. Нали точно това намирисва на политически цинизъм и проституция.
Плюя на такава демокрация, плюя на такъв разграден двор, плюя на такава свобода, плюя на такова безхаберие.
Сега Сирия е неспокойна, но когато се успокои, бих платил за завръщането на тези хора в тяхната родина, защото само това е човеколючивото и състрадателно поведение.
Никакви кампании няма да ме накарат да платя, никакви подкани няма да събудят моята благотворителност, защото в противен случай тя би била глупава и безсмислена.

Последния пресен случай може да смае главите дори на журналистите от жълтите вестници. Пациент със суицидни мисли на 10.10.2013 отива и си взима 50 опаковки Зопиклон от нищо неподозиращата аптекарка, при което е редовен клиент, и ги изпива с половин кило ракия. След като е спрял на паркинг в продължение на 13 часа с педал на газта (човека е над 2 метра) с пусната високо музика, същия се опитва да измести колата, но се удря в стена. Охраната на паркинга чак тогава вика КАТ, като преди това сестра му е пуснала номера на колата за издирване. Откаран в спешно токсикологично отделение, след извършена стомашна промивка и без необходимата психиатрична помощ, пациента веднага бива откаран на 11 етаж в най-голямата болница на Балканите- Хирургиите на пещерско шосе, заради хематом на лява пета от крака върху газта, откъдето човека уж се хвърля от 11-тия етаж без никакви наранявания и без нито една капка кръв. Мъжът е сниман от дознател като е опрян на стената и едната ръка е вкарана в долнището на пижамата. Аутопсията още стои без заключение. Мъжът е получавал чести заплахи по телефона, от които се е страхувал и е собственик на няколко магазина. Уви, вече не.

Нямам нищо против чужденците да стават българи, защото понякога, те са могат да бъдат достойни българи. Пример за това е испанката Талия Солан, която изпълнява българската песен "Изгряла е месеечинка".


Изгреяла е месечинка (2)
аляна галяна портокаляна, блага душка медена, шекеряна (2)

Чи огряла в градинчица (2)
аляна галяна портокаляна, блага душка медена, шекеряна (2)

В градинчица, Иринчица (2)
аляна галяна, портокаляна, блага душка медена, шекеряна (2)

Да си бере пъстри китки (2)
аляна галяна, портокаляна, блага душка медена, шекеряна (2)

Хем си бере, хем нарича
Вземе ли те първо либе,
дваж да цъфнеш, триж да грейнеш,
аляна галяна, портокаляна, блага душка медена, шекеряна (2)

Вземе ли те чуждо либе,
да повехнеш, да посърнеш,
аляна галяна, портокаляна, блага душка медена, шекеряна (2)








Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2713984
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3734
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930