Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2021 23:59 - Кому трябва нашата ДНК - продължението
Автор: bojo12345 Категория: Регионални   
Прочетен: 1297 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                            ДНК и преобразуването й в криптовалута
                                      21.11.2021, hoiantown.org

Intel осигурява метод за декодиране на ДНК с помощта на минно-добивни алгоритми


Intel Corporation обяви, че наскоро получи патент за използването на технологията на капацитетно минно оборудване за преработка на генетични данни. Нед Смит и Раджеш Пурнахандран в протокол описват идеята за майнингова геномна платформа, която определя реда на азотните бази в ДНК или РНК.

Intel осигурява метод за декодиране на ДНК
 с помощта на минно-добивни алгоритми

                                                        image

Азотната основа е съединение, принадлежащо на нуклеинови киселини, съдържащи генетична информация. Последователността на тези молекули определя какви са характеристиките на живото същество, дали е човек, животно или растение.

В патентните заявки, се споменава че майнинговата геномна платформа ще работи за определяне на последователността на базите на нуклеиновата киселина, след прилагане на данните, получени в доказателството за работа на алгоритъм за извличане на блок-чейн. След определянето на информацията, геномът ще бъде записан и във блок-чейн-а. Средствата, изразходвани за производството на нови единици обикновено не представят друга полезна работа, докато Intel-патента подсказва Миньор-многофункционалността, докато се извличат блокове и се секвенират генетичните данни.

Молбата е подадена още през юни 2016. Сега на 14 декември, след близо година и половина, Службата за патенти и търговски марки одобри патент за САЩ.

Извиняваме се но превода горе е от тип „един гаща плява“

                                          Следваме с наш превод

Intel вижда роля за „блокчейн-копаене“ в генетичното секвениране
В наскоро пуснато патентно заявление Intel описва как може да изпълнява операции по генетично секвениране чрез блокчейн.

Никилеш Ди, 14.12.2017, Обновено на 13 септември 2021

Нова патентна заявка от Intel предполага, че технологичният гигант търси начини да използва енергията, изразходвана по време на копаене на криптовалута, за секвениране на генетични данни.

В патентната заявка, подадена за първи път през юни 2016 г. и разрешена от Службата за патенти и търговски марки на САЩ в четвъртък, изобретателите Нед Смит и Раджеш Пурначандран описват тип компютър, наречен платформа за копаене на (генетични) последователности (SMP), който ще идентифицира реда или нуклеазите в дезоксирибонуклеиновата киселина (ДНК) или рибонуклеинова киселина (РНК).

Нуклеобазите са молекулите, които изграждат ДНК и РНК, които съдържат генетичната информация във всеки жив организъм на планетата. Редът на тези бази определя какви физически черти има човека, раститенията или животните.

В патентната заявка се отбелязва, че SMP ще използва устройство за секвениране на нуклеобази, за да установи действителния ред на нуклеобазите в дадена проба, който след това ще бъде проверен от блокчейна, преди да бъде записан в него за постоянно.

Както се обяснява в документацията:

„Настоящото разкритие въвежда методи и апарати за извършване на допълнителна полезна работа във връзка с копаенето чрез блокчейн. По-специално, както е описано по-подробно по-долу, настоящото разкритие въвежда методи и апарати за използване на мощността при обработката на данните в системата за обработка на данни за определяне на последователността на нуклеиновите бази в нуклеинова киселина и след това да използваме определената последователност от нуклеинови бази като основа на [доказателството за извършената обработка] за (следващия) нов блок от блокчейн.“

(BGprevedi: Ние нямаме много инфо що е то блокчейн, приемете го като алгоритъм или технология)

Комбинацията от блокчейн-технология и генетично секвениране не е съвсем нова и проекти за криптовалута като genecoin подчертават как може да се приложи енергоемкият процес на копаене (чрез който новите транзакции се добавят към блокчейна с нови монети, които се ‘изсичат’ като награда) за научни цели.

Според заявлението на Intel, алгоритмите за ‘доказване на работата’ „правят непрактично нападател или група нападатели да повредят или отвлекат блокчейна“.

Въпреки това, за разлика от POW-системите, използвани от биткойн- и ethereum-блокчейн, тази, спомената в предложения дизайн на Intel, би била многофункционална, тъй като би довела до нови блокове, като едновременно с това се определя генетичната последователност от предоставените данни.

(BGprevedi: Тук ясно се вижда едно обвързване на индивидуалната ДНК с производството на криптовалута. С други думи, освен контрол върху индивида, тук изглежда има и опит за многообразие – всяка криптомонета е също така и строго индивидуална. Това силно наподобява използването на ЕГН за печатане на валута. Разбира се целта тук е далеч по-сатанинска!)

Следователно алгоритъмът POW ще се използва както за идентифициране на последователността, както и за последващата проверка, според заявлението, а последователността, записана в един блок, ще бъде използвана като основа за проблемите на POW в следващия блок.

(BGprevedi: т.е. това е стъпков алгоритъм, за който входните данни са изходните такива от предната стъпка)  
https://bgprevedi.com/dna-and-conversion-into-crypto-coins-16908-2/




Гласувай:
4



1. zaw12929 - Криптовалута- не ми трябва: Аз н...
17.12.2021 00:28
Криптовалута- не ми трябва: Аз никого не мразя. Не приемам тази световна пандемия и за да се запазя вече имам и бустерна доза. За моите 82 години се препоръчва. До сега се опаих от пълнота, диабет, високо кръвноостанах с нарастващо тегло.На млади години- 18-24 пет пъти боледувах от АНГИНА-ПЕКТОРИС След второто дете теглото ми нарастна и го свалих едва след 70 години- с правилно пиене бода по научното открития на американския учен от Иран Батман ( Батманжелидж )
цитирай
2. bojo12345 - Радвам се за теб, zaw12929. Всеки се лекува сам!
17.12.2021 15:34
zaw12929 написа:
Криптовалута- не ми трябва: Аз никого не мразя. Не приемам тази световна пандемия и за да се запазя вече имам и бустерна доза. За моите 82 години се препоръчва. До сега се опаих от пълнота, диабет, високо кръвноостанах с нарастващо тегло.На млади години- 18-24 пет пъти боледувах от АНГИНА-ПЕКТОРИС След второто дете теглото ми нарастна и го свалих едва след 70 години- с правилно пиене бода по научното открития на американския учен от Иран Батман ( Батманжелидж )

цитирай
3. radostinalassa - Теглото се коригира много лесно, но ...
17.12.2021 16:29
последиците от те4ностите едва ли. Об. причината за първото е липсата на йод. А яб. оцет го редуцира лесно.





цитирай
4. radostinalassa - Сина ми показа как копае биткойни
17.12.2021 16:31
После се ядоса, че съм ги зарязала. Но едва ли ще предостави ДНК за целта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3628315
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18517
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031