Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2013 22:09 - Повторните избори ще са доказателство, че българските политици разрушават България, вместо да я управляват
Автор: apologetic Категория: Новини   
Прочетен: 3275 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 18.05.2013 00:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Както знаете или сами виждате, това не е блог за политика. Налага се да взема отношение, защото българските политици като цяло доказват, че могат по-лесно да рушат и да харчат на гърба на народа. Политик, който няма коалиционно мислене, той не е истински политик и не е за този занаят.
Престъпление срещу народа е провеждането на втори политически избори за сезон 2013 и касирането на първите, тъй като това значи още 14 милиона лева нови похарчени средства за новата безсмислена кампания.
От това няма да се получи нов прилив на гласоподаватели и хитрите игри на политиците да политизират, настроят и нахъсат българския гласоподавател, няма да дадат никакъв положителен резултат. Най-ниската избирателна активност на последните избори от цели 50,5 % от населението са само красноречиво доказателство за крайната деградация на политическата физиономия на партиите пред българския избирател и тотален срив на обществено доверие.
Не прави въобще чест на конституционния съдия Георги Марков, който в ролята на ревностен защитник на дясното пространство ( идеология, която той споделя от началото на своята политическа кариера), да тръби из медийното пространство и безплатно да съветва без хонорар като конституционен съдия Герб да касира изборите.
Нима Георги Марков, юриста, а не писателя, не е призван като конституционен съдия да не разгражда и да не нахъсва един обществен интерес срещу друг или целта на този човек е да се похарчат още 14 милиона лева, за сметка и в принос на неговата собствена реклама в качеството му на обществен деец, който застъпва праведна кауза за нарушен ден за размисъл на цената на цели 14 милиона лева - уж ден година храни, но тук нещата стоят наобратно. Вместо тези пари да отидат за стари хора, за детски приюти. Извинете ме, но не правото в тази страна, точно липсата на морал в харченето и разпределянето на обществени средства, е довел до отлив на доверие в държавността и е представляваточен пример за недържавническо мислене.
Нима Георги Марков, юриста, а не писателя, не е призван да пази обществения интерес в условията на криза.
Нещо повече аз смятам, че с поведението и противоречията, които създава, Георги Марков е полезен с това, че разкрива с още по-голяма сила пукнатините и разрухата на държавността - една държавна машина, която се самосмила и не произвежда, но изпада в актове на противоречия и агония.
Питам ви аз нима ролята на един конституционен съдия е да насъсква отделни партии една срещу друга, нима един конституционен съдия може да адвокатства открито на една партия. Нима Георги Марков е длъжен като магистрат от най-висш чин да е аполотичен в смисъла заложен не по партийни квоти, а всмисъла на по-морално и безпристрастно вършене на задълженията си като конституционен съдия.
Оказва се че в България няма институции, които да са независими от партиите. Няма никакво гражданско поведение и никаква гражданска политика - нещо повече, няма никаква гражданска инициатива освен протестите на недоволство срещу арогантна политическа и съдебна каста.
Аз не считам, че мога да адмирирам поведението на Георги Марков за изхарчването на още 14 милиона за нарушения ден за размисъл. Питам се също така може лиКонституционния съд да изкара през годините 14 милиона, за да може да ги пожертва с лека ръка в качеството си на висш съднически орган.
Не считам, че демокрацията трябва да бъде скъпо удоволствие в период на криза и тук следва да се съобрази морала на политика и магистрата в условията на подобна конюнктура.
Не считам, че в условията на криза един конституционен съдия има праведния професионален, но неуместен морален жест да съветва обществото за още 14 милиона похарчени средства и да търси начини, те на всяка цена да бъдат изхарчени. Не оспорвам правотото за нарушения му ден на размисъл - човека се е размислил. Видно е, че след разпада на СДС рекламния и медиен вакуум е изиграл ролята си и нарушения ден за размисъл е добър повод да се надигне глас до небесата, за да се забележи импозантната и градивна фигура на конституционния съдия Георги Марков, който безспорно е блестяща юридическа фигура в нашия политически живот.
Но моралният въпрос тука е следва ли да се прави реклама на скъпоценността на демокрацията, когато трябва да бъдат изхарчени 14 милиони лева, заради това че главния прокурор Цацаров е разкрил по-голямо престъпление, за което Европа ни сочи с пръст, защото именно то и печатницата, и поръчителя, и 25 нови депутата на бъдещото мнозинство биха изиграли успешен спенарий за една безумна, арогантна, полицейска и грандоманска политика на ексминистър-председателя г-н Бойкотов.
Разбира се иска му се на господин Бойкотов да има мнозинство и затова бяха напечатани бюлетините в Костинброд без некакъв срам.
Не смятам от съвсем друга страна, че правото на един конституционен съдия е да говори сам за казуси и да свидетелства пред партиите да дават работа и жалби до неговия орган. Би следвало Конституционния съд да има говорител в знак на уважението към държавността и всякакви медийни изяви на неговите членове да бъдат забранени със закон, тъйкато излишната публичност или индивидуалните мнения на членовете конституционни съдии, не може да разкрие действителното мнение и решение на този колективен орган.
Все пак конституционния съдии са над политиците - те не следва да се държат като политици. Те следва да вземат безпристрастни решения. И ето тук прозират още няколко големи пропуски на държавността.
Какъв може да бъде дивидента от реклама на един конституционен съдия за даване съвети по касирането на изборите. Отговорът е лесен- по лесна забележимост в медийното и общественото пространство на гърба на данъкоплатежните люде.
Аз искам да попитам главния прокурор г-н Цацаров, не е ли възможно сам той да се сезира за революционното поведение на конституционния съдия Георги Марков. В крайна сметка сините митинги отдавна са блед спомен. И докато президента се мъчи и поти за да има действащо правителство, други сили се мъчат в точно обратната посока. Смея да твърдя, че именно разума и честността на прокурор Цацаров да обяви престъплението с бюлетините, готови и молещи да влязат в обръщението на изборно броене, успя да направи изборите правдиви.
Не може от морални съображения някои хора да обвиняват главния прокурор в престъпление в момент, когато той предотвратява по-голямо престъпление.
Защо след като си конституционен съдия, един човек може да си позволи да се държи и да се изказва като политик.
Ето това е недоумението ми в страната, където всички разбираме от всичко.
Лично аз се срамувам.
Непоказването на първа страница на тази статия може да говори само и единствено или, че аз съм неграмотен, сляп и глух, или че медиите в страната са все още в политическа зависимост от стария политически режим.
В правото на лично мнение остро осъждмн общественополезното поведение на конституционния съдия и оспорвам неговата градивност.
Нещо повече, считам, че с актовете си един магистрат следва да произвежда блага, вместо решенията му да са праведни, но осъждащи на разходи в условията на кризата. Надявам се личното ми мнение напълно откровено да се хареса в собствената му морална дисекция и на самия високоуважаван от мен съдия. Понякога магистратът следва хем да зищитава правото, хем да пази обществения интерес в името на градивността, а не на разграждането.
В това отношение Цацаров и Марков изглеждат като две противоположни страни на енергиите  в политико-философското мислене на един конституционен магистрат.
Цацаров и намерението му да е справедлив следва да прави горд и всеки българин заради това, че желае да свали депутатския имунитет на определени политици, за да начаже арогантността по подслушванията на български граждани и разбира се на най-изтъкнатия от тях, самия представител на държавата- уви потърпевш.
А защо е целата олелия ли? Защото победителят Герб се оказа победен в нежеланието си да води съвместна, коалиционна и общополезна политика.

image
image
Снимка на Георги Марков в интервю за член 66 на конституцията
imageimageimage

Еми не мога да отрека - ама супер любимец ми е този човек.
Миловиден израз, добър поглед.

Възможно ли е агентите да определят и разпределят харчовете на държавния бюджет - само това ми е въпроса?. Аз нямам тази чест и затова питам.











Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apologetic - Но то пък и аз защо ли се възмущавам, когато хората си имат агентурни историйки и то какви
17.05.2013 22:41
Ето обществена красота


http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2_%28%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%29
цитирай
2. apologetic - И за да не лишим експерта от право на отговор - ето мнението му
17.05.2013 22:51
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://i.frognews.bg/images/10-ti_noemvri/georgi_markov.jpg&imgrefurl=http://frognews.bg/news_54536/Georgi_Markov_Stanishev_i_Mestan_drastichno_narushiha_pravilata/&usg=__rIpgcB1DKblzdKN6jqQQJmWwElA=&h=299&w=400&sz=15&hl=en&start=37&sig2=R0Vezx1n1Vp-jYkQtQ8L-g&zoom=1&tbnid=XcnX2QLQz0xGjM:&tbnh=93&tbnw=124&ei=n4mWUYqYKIWztAaa_4HYCA&prev=/search%3Fq%3D%25D0%25B3%25D0%25B5%25D0%25BE%25D1%2580%25D0%25B3%25D0%25B8%2B%25D0%25BC%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25B2%2B%25D0%25BF%25D0%25BE%25D0%25BB%25D0%25B8%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BA%26start%3D20%26um%3D1%26sa%3DN%26hl%3Den%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&sa=X&ved=0CEoQrQMwEDgU
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2702649
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3730
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031