Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2010 01:46 - Порното в България - на свободен достъп за деца без никакви законови ограничения
Автор: apologetic Категория: Други   
Прочетен: 2522 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 11.10.2010 01:49


Държавата разчита в това отношение на мерките, които предприемат родителите в рестрикции наложени в тази посока. Както с оказва на практика никой не може и не е в състояние да спре любопитната младеж и всички законодателни мерки са само поредното лицемерно отношение на юристите да ограничат и превентират девиациите на детското поведение в резултат на досега с порно материали.
Какво се оказва? Оказва се, че държавата си затваря очите, а родителите се правят, че нищо не се случило и че нищо не знаят. Но нещата с порното и невръстната младеж, която неправомерно се интересува от порно, наистина се случват и то доста интензивно.
Ако така продължават всички да се правят на слепи пред реалността, какво бихме очаквали в бъдеще? Излишно е споменаваме, че порното оказва изключително силно въздействие върху детския индивид, тъй като периода на формиране на личностното изграждане не е завършен. Порно ефектът при деца е много по-ярък и ориентационно опреледелящ, отколкото порно ефекта при възрастен индивид. Оттук възможните отклонения и девиации на детското поведение, носят значителен риск при свободен достъп до порно материали. Случва се така, че в бъдеще зрелите индивиди, които в своето детско са имали свободен "порно достъп", не могат да функционират пълноценно сексуално в тяхната нормална полова изява, ако не са стимелирани или въведени в предварително фетишизирана за тях среда и обстановка, тъй като е изместен обекта на сексуален интерес. 
Коренна е разликата в отношението към пормото между възрастни индивиди и деца. Така например възрастни мъже и жени изключително рядко се хвалят, че за сексуална стимулация използват порното, за да получат удовлетворение или наслада, макар действително да са склонни на подобно поведение. Обратно, децата с лекота и гордост признават пред своите връзстници, че са гледали "порно" и са наясно със половата култура между мъжа и жената.
Нещо по-лошо - в днешните "модерни времена" порното напълно е заменило непълноценното обществено и семейно полово възпитание с един краен, неестествен и нечовешки вариант на човешката сексуалност, особено в очите на малки деца, които дори могат да разграничават тази нелепост, но поради пълната си свобода не получават забрана да го правят. Порното е станало символ и еманация на сексуалното възпитание в пубертета и значително по-малка възраст.
Малцина родители знаят съдържанието и произхода на думата порно. Първата асоциация както за малките, така и за големите е свързана с думата секс, без дори да се въвежда ясно граница между нормалния секс и порно-филмите и материалите.
Изключително малко са хората, които могат да ви кажат че думата порно произлиза от старогръцката дума порнос и означава развратен, извратен, прелюбодеец.
Няма да срещнете и едно дете, което да обясни една от божиите заповеди, свързана с прелюбодейците и прелюбодеянието, защото тези думи не са известни на широката общественост. Това разбира се е позор за българското общество и наистина изисква спешно въвеждане на часове по полово възпитание и часове по религия. Някои медии нарочно използват остарялата дума вероучение, за да може още със споменаването й хората да не разбират точния и смисъл. И макар за много от възрастните думата вероучение да е неизвестна, всички знаят думата религия. Наистина е нелепо да се говори за часове по вероучение, вместо за часове по християнство, при положение, че България е християнска държава - условие, записано в нейната конституция.
Какво ме провокира да напиша тези редове.
Първота случка бе преди около месец. Тогава през прозореца си видях от нещо незасрамена група момчета да се кикотят. Единият беше легнал на пейка със свалени гащи, а другия се беше надвесил над слабините му и снимаше с мобилен телефон. Смях и много емоционални тръшкания съпровождаха този пубертетен ексхибиционизъм. На висок тон се обсъждаше как много било важно снимките да са в пълна ерекция и да се качат на сайт, за да се харесат на повече мацки. Това не може да се коментира. Просто без коментар.
Втората случка изби рибата. На излизане от къщи някъде на 500 метра растояние деца в границите 10-12 години седят на пейка и разговарят. При изравняването си с тях забелязах едно от момичета да е с куче в ръка. Най-големият от момчетата в този момент питаше момичето. "И кво, пускаш ли му порно на кучето да видиш кво праи на порно филмите, много яко става". И при тези думи ми настръхна козината, защото тогава осъзнах колкоизвратени са някои индивиди, а също и че въпросния младеж задава въпроса на момичето именно защото е наясно със ситуацията и има личен опит в конкретния случай.
Ето че се изяснява и следния случай, в който родителите си мислят, че децата им гледат нормално порно, а не осъзнават, че с времето собствените им деца прекрачват границите, водени от техния единтвен съветник - любопитството.
Интернет достъпа на деца до порно сайтове е регламентирано рестриктивен само на книга.
При този темп на порно възпитание и на мощен упрек на връстници, които не гледат порно с връстници които гледат, можем да очакваме, демографския бум на населението в целия свят ще бъде решен след десет години с помощта на методите на Хю Хефнер.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Bodybuilding tips
08.08.2011 11:32
<a href=http://www.youtube.com/watch?v=EQuB-iApT20>bodybuilding tips</a> - watch our tips
цитирай
2. анонимен - I love apologetic.blog.bg
10.08.2011 11:47
apologetic.blog.bg is bookmarked for future reference!
<a href=http://www.facebook.com/pages/Betathome-new-promotions/263682786990966>betathome</a>
цитирай
3. анонимен - apologetic.blog.bg rulez!
13.08.2011 11:15
apologetic.blog.bg is awsome, bookmarked
<a href=http://www.youtube.com/watch?v=b1wj71E6nKI>Dog training</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2711365
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3731
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930