Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2015 22:49 - Самсунг да бъде глобен заради неразкрита трета страна при умните телевизори
Автор: apologetic Категория: Технологии   
Прочетен: 3432 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Предателството наречено Самсунг
ЕС и всяко едно национално законодателство може да предприеме наказателна процедура срещу корпорацията Самсунг, заради предаването и записването на лични разговори и лични данни на потребителите и изпращането им на неразкрита трета страна. Компанията очевидно е управляна от комплексари, които са решили да останат в историята с грубото въвеждане на електронни устройства, които предават и записват човешка реч без да има обективни и възникнали по естествен път причини за това. Компанията се оправдава, че предаването на записите стигало  до корпорацията чрез неразкритата трета страна с цел да се подобри обслужването на потребителите, но това обяснение съвсем не извинява компанията в най-голямата нерегламентирана схема за подслушване на свободните граждани. В много страни по света послушването и записването на гражданите без тяхното съгласие е изрично забранено от закона. Същевремнно компанията е продала неимоверно голям брой електронни устройства, които могат да подслушват, без да притежава подписите на потребителите за съгласие в такава мащабна манипулация, което означава, че Самсунг извършват нерегламентирана услуга, която дори не се подозира от потребителите. В този случай Самсунг може да бъде глобен със солена глоба от вяско едно национално законодателство, което държи да предпази гражданите си от корпоративни закононарушения.
И ако това става с най-обикновените умни телевизори можем да си представим колко сложни и драстични са нещата с персоналните компютри и телефоните.  Уви - въпросните компании не се интересуват от законите, а от удовлетворяне на пазарните търсения, както и на своите скрити корпоративни интереси.
На пазара вече съществуват автомобили, които записват разговорите на своите пътници в  случаите на инцидент или опасност от извършване на престъпление като евентуално докателство в съда, но този случай е разрешен, възможен и валидиран само ако собственика на превозното средство желае такава опция.
image




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2711482
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3732
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930