Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
20.01.2017 14:17 -
Зимна лещена чорба с печени чушки и консервирани белени домати без запръжка
Автор: apologetic
Категория: Рецепти
Прочетен: 2111 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.03.2017 20:43
Прочетен: 2111 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 24.03.2017 20:43
Продукти за гозбата:
1 глава кромид
1 стрък магданоз
2 печени чушки
1/3 от буркана с белените консервирани домати
1 купа леща
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица червен пипер
Нарязват се на ситно кромида, праза и 2 печети чушки и заедно 1 купа леща се слагат да ври в съотношение с водата 1 към 4. Вари се около 20 минути докато почти умекне лещата, след което се добавят домати от консерва и една лъца сол и се вари още 10 минути. След това се слага една супена лъжица брашна с една чаена лъжица червен пипер, предварително разбити във вода, без да се прави запръжка. След това ври още не повече от десет минути. Добавя се чубрика на вкус.
Средиземноморски борш по испански
Продукти за рецептата:
1 глава кромид
2 скилидки чесън
1 стрък праз
1 малка глава червено цвекло колкото малка ябълка
3 средно големи картофа
1 особено голям морков
1/4 глава от средно голяма зелка
1 червена чушка
1 шепа нарязан артишок - замразен.
1 средно голяма глава броколи, смляна на ситно
20 ml зехтин от гроздови семена Del Alma или Олитария
Запършва се лука, чесъна и праза. Постепенно се прибавя към сместа нарязаните на малки кубчета моркови, картоф, цвекло докато омекнат около 5 минути., след това и зелото нарязано на тънки ивички и чушката нарязана на къси ленти., След това сместа се добавя 1 литър вода. Накрая се прибавят артишока и броколи. Добавят се сол и млян черен пипер. Оставя се да къкри за 30 минути. След отвеждане от огъня се добавя девесил на Биосет. Артишок в България може да намерите за жалост само в замразено състояние в магазините на Метро.
1 глава кромид
1 стрък магданоз
2 печени чушки
1/3 от буркана с белените консервирани домати
1 купа леща
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица червен пипер
Нарязват се на ситно кромида, праза и 2 печети чушки и заедно 1 купа леща се слагат да ври в съотношение с водата 1 към 4. Вари се около 20 минути докато почти умекне лещата, след което се добавят домати от консерва и една лъца сол и се вари още 10 минути. След това се слага една супена лъжица брашна с една чаена лъжица червен пипер, предварително разбити във вода, без да се прави запръжка. След това ври още не повече от десет минути. Добавя се чубрика на вкус.
Средиземноморски борш по испански
Продукти за рецептата:
1 глава кромид
2 скилидки чесън
1 стрък праз
1 малка глава червено цвекло колкото малка ябълка
3 средно големи картофа
1 особено голям морков
1/4 глава от средно голяма зелка
1 червена чушка
1 шепа нарязан артишок - замразен.
1 средно голяма глава броколи, смляна на ситно
20 ml зехтин от гроздови семена Del Alma или Олитария
Запършва се лука, чесъна и праза. Постепенно се прибавя към сместа нарязаните на малки кубчета моркови, картоф, цвекло докато омекнат около 5 минути., след това и зелото нарязано на тънки ивички и чушката нарязана на къси ленти., След това сместа се добавя 1 литър вода. Накрая се прибавят артишока и броколи. Добавят се сол и млян черен пипер. Оставя се да къкри за 30 минути. След отвеждане от огъня се добавя девесил на Биосет. Артишок в България може да намерите за жалост само в замразено състояние в магазините на Метро.
Вълнообразно
Бистра пилешка чорба срещу махмурлука .....
Кметът посрещна фронтмена на Рибля чорба...
Интервю С БОРА ДЖОРДЖЕВИЧ - Рибля чорба
Кметът посрещна фронтмена на Рибля чорба...
Интервю С БОРА ДЖОРДЖЕВИЧ - Рибля чорба
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 3730