Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2016 22:52 - Каракуда без кости ала Станджиков - специална рецепта
Автор: apologetic Категория: Рецепти   
Прочетен: 1157 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.09.2016 22:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Известно е, че каракудата е най-костестата риба от всички сладководни риби наред със щуката. За да приготвите задълго рибен деликатес с каракудата без нея да има кости използвайте следната рецепта.
Рибата се изчиства и нарязва на парчета по-дължина не по дебели от 2-3 см като се нареждат по две парчета риба на първия етаж на буркана на дъното, след което се залива от непрепържен нарязан на дълго кромид, запържен със смлени домати. Важно е доматите да бъдат нито оранжерийни, нито консервни, нито розови, а например сорт Наслада. С получената смес от тигана се залива дъното на бурканите, след което се нарежда втори етаж от рибни парчета и отново следва заливка . Допълнително се добавят между етажите от рибни парчета нарязани на шайби кисели краставици. Добавят се подбравки от цели зърна черен пипер или дафинов лист по избор. Затворените буркани врат 4 часа, за да се стерилизират. По време на стерилизацията доматения сок от смлените домати и оцета от киселите краставички унищожават костите на рибата и след отваряне на буркана рибата е без кости.



Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2713699
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3734
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930