Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. wonder
4. kvg55
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. deathmetalverses
11. getmans1
12. samvoin
13. tili
14. dalida
2. radostinalassa
3. wonder
4. kvg55
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. deathmetalverses
11. getmans1
12. samvoin
13. tili
14. dalida
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Постинг
15.11.2015 10:33 -
Сутрешни мекици за гладници
Автор: apologetic
Категория: Рецепти
Прочетен: 2102 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 15.11.2015 10:34
Прочетен: 2102 Коментари: 0 Гласове:
5
Последна промяна: 15.11.2015 10:34
1кг брашно се прибавя към една кофичка кисело мляко 400-500 мл, в която предварително са разтворени добре 1 чаена лъжичка сол и една чаена лъжичка сода за хляб. След като сте омесили добре тестото го оставяте да престои 15-20 минути да втаса, което се дължи на живата закваска в киселото мляко.
Ако омесеното от вас тесто е прекалено жилаво добавете малко вода, за да придобие по пухкава консистенция. За жалост текстурата на тестото зависи от фирмените качества на брашното и не може да бъде определено количеството на прибавената вода - тя се определя на око, за да могат лесно да се месят мекиците и да се разстягат.
Ако желаете половин доза ползвате всичко наполовина - 500 грама брашно, половин кофичка кисело мялко, половин чаена лъжичка сол и половин чаена лъжичка сода бикарбонат.
Ако омесеното от вас тесто е прекалено жилаво добавете малко вода, за да придобие по пухкава консистенция. За жалост текстурата на тестото зависи от фирмените качества на брашното и не може да бъде определено количеството на прибавената вода - тя се определя на око, за да могат лесно да се месят мекиците и да се разстягат.
Ако желаете половин доза ползвате всичко наполовина - 500 грама брашно, половин кофичка кисело мялко, половин чаена лъжичка сол и половин чаена лъжичка сода бикарбонат.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 3731