Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
16.08.2012 13:27 -
Бели патладжани със зеленчуци по средиземноморски
Автор: apologetic
Категория: Рецепти
Прочетен: 7746 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 16.08.2012 18:32
Прочетен: 7746 Коментари: 3 Гласове:
6
Последна промяна: 16.08.2012 18:32
3 средно големи бели патладжани
1 цяла връзка магданоз
3 средноголеми моркова (на кубчета)
2 средно големи надробени глави кромид
4 малки домата нарязани на кубчета
Трите бели патладжани се наразват на филийки по дължина и се нареждат в тава за печене. В тенджерка кромида и морковите се запържват със сол и зехтин. В последните минути доматите с магданоза се прибавят към морковите и кромида като след 2-3 минути се свалят от котлона. Със получилата се смес се поливат патладжаните и отгоре се поръсва 30-50 мл зехтин. Пече се на 250 градуса за 40-45 минути.
Белите патладжани са уникални и много-по-вкусни от сините. Те са лишени от токсичните алкалоиди на сините, поради което са и много по-полезни.
Необходимите продукти са за порции за двама-трима души. Ястието е питателно и засищащо, но няма преяждащия и пресищащ ефект на имам-баялдата, защото в него отсъства чесъна, така че е подходящо за хора спазващи диета и особено за хората любители на средиземноморската кухня, тъй като в него участва зехтина, но е удачно да се прибавят и две три листенца розмарин(ситно нарязани за овкусяване и аромат на приготвената храна).
И най-вече - последното достойнство на яститието - то е изключително вкусно.
1 цяла връзка магданоз
3 средноголеми моркова (на кубчета)
2 средно големи надробени глави кромид
4 малки домата нарязани на кубчета
Трите бели патладжани се наразват на филийки по дължина и се нареждат в тава за печене. В тенджерка кромида и морковите се запържват със сол и зехтин. В последните минути доматите с магданоза се прибавят към морковите и кромида като след 2-3 минути се свалят от котлона. Със получилата се смес се поливат патладжаните и отгоре се поръсва 30-50 мл зехтин. Пече се на 250 градуса за 40-45 минути.
Белите патладжани са уникални и много-по-вкусни от сините. Те са лишени от токсичните алкалоиди на сините, поради което са и много по-полезни.
Необходимите продукти са за порции за двама-трима души. Ястието е питателно и засищащо, но няма преяждащия и пресищащ ефект на имам-баялдата, защото в него отсъства чесъна, така че е подходящо за хора спазващи диета и особено за хората любители на средиземноморската кухня, тъй като в него участва зехтина, но е удачно да се прибавят и две три листенца розмарин(ситно нарязани за овкусяване и аромат на приготвената храна).
И най-вече - последното достойнство на яститието - то е изключително вкусно.
1.
анонимен -
това имамбаялдъ ли е?!
16.08.2012 15:58
16.08.2012 15:58
звучи много вкусно,ще се пробвам да го сготвя,колко минути се пече
и на каква температура?
лука и морковите се запържват в олио,така ли е?
цитирайи на каква температура?
лука и морковите се запържват в олио,така ли е?
правих ястието,стана страхоооотно,не знам,може би защото обожавам
патладжана като зеленчук
мерси:))
цитирайпатладжана като зеленчук
мерси:))
радвам се, че си се доверила -наистина е добро ястие
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 3734