Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2011 23:37 - Джордж Буш младши с перспектива да бъде осъден от Международния съд в Хага
Автор: apologetic Категория: Политика   
Прочетен: 2690 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 14.10.2011 14:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Докладите на Амнести Интернешънъл за съпричастност на президента Джордж Буш Младши не могат да приведат доказателства, за това, че президента пряко отговорен за извършвани мъчения над задържани в рубриката „мъчения и други жестоки, нечовешки и унизителни методи” по време на неговия двоен мандат през 2001-2009. За сметка на това обаче, президента може и трябва да бъде подведен по отговорност за подбуждане, насаждане и осъществяване на етническа омраза, която реално намали правата на хиляди мюсюлмански граждани в свободната САЩ. Неговите расови предрасъдъци и арогантното му отношение към арабските страни и граждани, доведе до отговора на ислямските нации с атентата от 11.09.2001. 
С необмислените си, пропити с етническа неприязън политически изказвания, бившия президент Джордж Буш младши е практически едноличен виновник за смъртта на хиляди американски граждани по време на самолетните атентати. В Америка царят сериозен и засилващ се с годините антипрезидентски реакционизъм спрямо Джордж Буш като той е на път да се превърне в най-необичания американски гражданин на страната. Америка не помни по-лошо и недалновидно управление от това на Джордж Буш, който инвестира повече в армията, отколкото във всички други сфери на обществения и социален живот.
И ако Амнести Интернешънъл няма как да докаже реалната вина на президента за мъченията над хора, то изказванията с етническа омраа на президента се пазят от всички телевизии в света и лесно могат да бъдат използвани като съдебно доказателство. 
Напомняме, че обявената антитерористична война от Буш косва реалната поява на икономическата криза в САЩ и реалното рухване на страната като икономически колос. Стоящите зад бившия президент военни концерни вероятно ще оттеглят подкрепата си за президента, когато той вече не е действащ политик, макар с действията си да е обогатил значително бюджета и печалбите на военно-промишления отрасъл на страната.  
Реалната перспектива на Джордж Буш младши  да бъде осъден от Международния съд в Хага е висока  нараства с времето. Джорж Буш младши е единствения президент, който със своите изказвания е допринесъл за смъртта на хиляди американци и езастрашил живота на много други такива.
Обявяването на войната на антитероризма всъщност се превърна в преследване на ислямски граждане вътре и извън САЩ, превърнало се в праноично преследване на всички възможни ислямистки заплахи, вина за които носи агресивната и арогантна политика на бившия президент. В резултат от 9 години изразходване на средства за невидимия антитероризъм и вследствие от държавната параноя, днес САЩ изтърпява най-голямата икономическа криза. 
Нужно е само да се направи ретроспекция на изказванията на президента , за да се види всичко това.
АнтиБуш настроенията и антиамериканската политика на арабскит страни са ясен аргумент за водената от Буш политика на етническа нетърпимост.  
image







Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2712530
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3734
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930