Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2011 23:30 - Големият шамар на Европа за политиката на Герб с оставането ни извън Шенген
Автор: apologetic Категория: Политика   
Прочетен: 944 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.09.2011 23:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Макар постъпката на Европа да противоречи на нейните собствени договорености, Европа се опита да въведе вътрешна сегрегация а новите с членове. Това тя прави с гузната съвест, че си противоречи на вече подписани и приети от нея договорености. Но вината не е нито в самата Европа, нито в кризата на Европа. Вината е в самите нас и в неспособните политици. Нашите политици не могат дори да поемат вината, вярвайки в болезнената си грандомания и недосегаемост, за разлика от румънския им колега Бъсеску, който пое политическа отговорност пред цялата румънска нация.
Вместо това силовия министър председател на България Бойко Борисов, олицетворение на борците в държавата, не пое вината върху себе си, а побърза да се застрахова, че като истински Сизиф е свършил грандиозна работа, за която Европа не го е оценила. 
Европа обаче не е сляпа за политическия живот в България. И както винаги тя видя, че обществото ни за пореден път боледува от корупция, от съдебен произвол и безсилие, в резултат на което се аргументира с порочните явления за своя отказ. Европа излезе със своята съдебна присъда за неработещия, неефективен и поръчков, дълбоко корумпиран и необективен български съд. Един от съвременните срамове за всички българи. Срам с който вече сме известни и прочути по цял свят. 
Бойко Борисов фиктивно вдигна ръце и от произвола в съда, но хауса му практически устройва всеки български гражданин. Устройва и самия премиер, тъй като както е известно на философите и социлозите всяка обществена система се стреми в консервативния си стремеж да се върне центробежно към своята изходна позиция, страхувйки се от бъдещите промени. 
В крайна сметка не видяхме по казуса достойни български политици, които веднага да поемат отговорност по отхвърленото ни членство в Шенген. Но поне видяхме, че румънските политици се държат по европейски и напълно адекватно, сравнени със своите български колеги, въпреки липсата им на умения в противопожарната охрана.
Не на последно изоставащата интеграция на ромското население напълно ни отдалечи от Шенген. Европа вече изсърба ужаса от бедните ни и просещи роми, които заливат като океан българските улици и до ден днешен. За това разбира се е виновна цялостната и пълна неспособност на правителството да осигури работни места. И ако пита опозицията кога най сетне е времето да се иска вот на недоверие - ето сега е най-удобния момент, но при тази болна опозиция, по добре е да свива в спарения парламентарен ъгъл и да не си отваря устата, докато самата не покаже нови и честни лица с цялостна смяна на състава, ползвайки надеждата за смяна на политическата съвест. 
    



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2702438
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3730
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031