Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2011 19:44 - Американското правителство на Обама с трайни интереси в България - бившия сателит на Русия
Автор: apologetic Категория: Политика   
Прочетен: 824 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 29.04.2011 20:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
САЩ твърдо желае да провежда трайна политика за подчиняване на политическия и обществен живот в България с икономически механизми като се цели трайното намаление на руското влияние в страната. Днес тази информация се потвърждава и от Уикилийкс, но първите сигурни явления за това са далеч назад във времето.
Анализът на банковата криза във времето непосредствено след промените от 1989 и на кредитните милионери все още не е направен, но за жалост тогава нямаше Уикилийкс. През управлението на министър председател Симеон Сакс Кобурготски беше продадена за жълти стотинки БТК, което и до ден днешен е проблем за страната България. Благодарение на тази престъпно ниска сделка са продадени и кабелите и шахтите на американската компания купувач, което препятсва и изпълнението на закона за подземното транслиране на надземните телекомуникационни кабели. Навярно някое от правителствата, които не са власт е създало абсурдната ситуация, при която едва ли не общините да плаюат наем за кабелите на БТК. Все още истината не е ясна и се крие пред широката общественост, тъй като трябва да се рови по клаузите на договора за продажба, чието сключване беше плод на политически натиск и затъмнение относно условията за сключването на този договор.
Новите структури на старата БТК се превърнаха в отлично средство за събиране и разузнаване на сведения за обществения живот от ЦРУ без никакви проблеми и на много ниска цена.
Последните скорошни скандали в енергийния сектор на България само са още едно красиво свидетелство за данните изнесени от Уикилийкс. Така вината за споразуменията по финализиране на сделката със строежа  за Белене с Русия бе прехвърлена върху изпълнителния директор на НЕК, но вините бяха размити и всичко мина като едно фиаско пред очите на жадния за зрелища български гласоподавател.
 Целите на ЦРУ са да се неутрализират силните позиции на Русия във всички сфери на обществения живот и замяната им с нова американска зависимост.
Продажбата на БТК обяснява твърде добре подробните сведения на американския посланник уоруик всяка седмица пред българското общества, така сякаш ние не знаем какво се случва в тази страна. От тази гледна точка безплатното послушване на политическия живот в България от западните ни партньори отвъд Атлантика е полезна дори и за самите нас - българите. Какво щастие,че ги има американците.






Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2714062
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3734
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930