Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2010 12:54 - Сред студовете на един първи сняг
Автор: apologetic Категория: Политика   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.12.2010 13:04


Във времето на първия голям сняг, когато цяла България е клекнала пред електрическите духалки и климатици с надежда да се постопли от отмъщенията на природата, един от най-важните експерименти за продажността на българските депутати не успя. Защо не успя? Законът и българската политическа система пази своите служители и слуги. Ето какво пише във вестник Марица Красимир Димовски.
"През седмицата окончателно се уверихме, че депутатите са девствени. По-точно не изцяло, а само съвестта им. Коварни журналисти опитаха да ги прелъстят, наточили микрофони, и аха да успеят, но като светнаха камерите, народните избраници се освестиха, нададоха девически писък и побягнаха. Досущ като в латиносериал, където бедна девица се спасява в последния миг от клопката на хитрия господар и разплаква бабите. "
Ето го и отговора. Ако експериментът беше доведен до успешен край, всички негови архитекти щяха да бъдат в затвора, тъй като никоя парламентарна държавност не толерира майтапите и гаврите с депутатите си, дори и тогава когато съществува воля за прогрес и напредък.
В този смисъл можем сами да се замислим колко са вредни и предаващи парламентарните монархии по света. За жалост нищо по-добро не е измислено. Затова в поясът на зимните студове нищо по-добро от атомната енергия не е измислено за по-добро стопляне и ние очакваме много избелени АЕЦ да се появят в името на едно по-добро стопляне. Затова вместо в северното полукълбо да растат горички с цветенца, ще цъфтят атомни цветенца от Берингия през Европа чак до Аляска. 
Така отговарям и на журналиста Красимир Димовски, че подобни експерименти не могат да бъдат довършени до край, а вместо това електората и неговите депутати са готови да дадат мило и драго на братушките, за да има повече топлина в домовете ни. И говорейки за девствената съвест на депутатите, редно е да признаем и девствеността на електората, който не подозира колко мръсна може да бъде една топлина и без значение каква е нейната цена -  само да я има.
Депутатите и електоратът, природата и страните по света - всичко е девствено.
А грандоманията на Бате бойко стигна дотам, че от устата му излизат всякакви факти, които според него са срам за държавата, без той самия да е част от този срам.
По-безпомощен капитан на кораб България не е имала от времето на виденовите зими.
Но не е възможно да се убеди заслепения електорат в принципната и съвсем типична безпомощност полицай и пожарникар да стои начело на управлението на една страна. Това е може би защото професионалните качества, вероятно заради национално обусловената завист, в нашата страна не се ценят и не са аргумент за политическа кариера.
Ето например някои правила - в нормалните държави не може водопроводчик да застане начело на държавата, тъй като тя не е канализационна система. Не може пожарникарят да застане начело на една държава, както е и професии като шофьор, заварчик, литератор и много други неподходящи професии. Не може да си сътрудник на ДС и да станеш дипломат - подобни парадокси са абсурд в демократичните страни, защото дипломатите и държавните агенти по сигурността имат съвсем различни професии. Докато при нас се оказва, че 50 % от дипломатите ни са агенти - на какво са точно агенти и какви точно агенти са - никой не може със сигурност да каже. Това се казва политически батак, който дори пожарникар не може да оправи, колкото и да се пъчи с гърди пред медиите.
С принос към световните политически експерименти вече можем с челния си български опит да твърдим закономерно и логично, че няма по-лоши министър председатели от пожарникарите, което беше логично и очевадно още предиелектората да гласува за подобно фиаско. Но сега вече го имаме доказано и на практика.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2713014
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3734
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930