Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2012 20:39 - Внимание -гореща новина от НАП
Автор: apologetic Категория: Новини   
Прочетен: 2164 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 16.09.2012 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НАП пуска в длъжност данъчни кучета за по добра събираемост на данъците. При ухапване от кучето не се налага обезщетение на пострадалия, а се трупат още данъчни лихви по обгрижване разходите за кучешкия стоматолог, тъй като НАП ще се грижи зъбите на кучетата да са по-остри при обслужването на клиентите си.
Умоляват се българските граждани да не обвиняват кучетата, че са злобни, тъй като по време на тренирочните им лагери в Бора Бора и Гуантанамо са обучени да налитат още повече на тези словесни възклицания.
В България няма електронен регистър, където всеки гражданин да може да провери какви глоби, задължения и данъци към държавата има всеки месец и всяка изминала година, в случай, че забрави или пропусне, или не е в състояние да плати веднага задължението си. Така натрупаните лихви от тези задължения са незаконни, тъй като държавата не дава възможност на гражданите да се осведомят своевременно.
В България липсата на правото на информация е превърнато в печеливш бизнес от страна на самата държава.
Както всеки гражданин има възможността да провери своите осигуровки и здравни вноски, така би следвало да има достъп своевременно и по всяко време до информацията, която касае неговите задължения.
Така държането от страна на държавата на тригодишни глоби, ще се окаже невъзможно  ще попречи на институциите да нарушават интересите на гражданите и да пълнят дупките и липсите на държавната хазна.
Лишаването на информация за данъци, такси, глоби по всяко време и след всеки изминал ден е нарушаването на конституционното право на гражданите да се информират за ежедневния и актуален размер на своите задължения.
Незаконната практика по трупане на лихви по граждански задължения на частни лица в страната следва да бъде преустановена, особено когато някои от задълженията са с просрочена давност на невземане от държавата за повече от 4 години. Натрупването на лихва може да бъде осъществено само ако гражданина изрично е уведомен или има право електронно и напълно достъпно да се уведоми за своите задължения за срок не по-голям от една календарна година.
Да не се окаже, че държавата следва да връща парите за здравни вноски на безработните, тъй като това изцяло противоречи на всички принципи на социалната държава и принципите на европейската конституция - не можеш да облагаш с осигуровки безработни лица, когато в резултат на висок ръст на безработицата или други причини, тези лица са лишени от правото да упражняват труда си. Същото след време може да се получи и с надвзетите лихви за особено дълги периоди в рамките на над 2 години.
http://www.youtube.com/watch?v=TUwsWDNeR-o&feature=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=sjTIDKlpoWk&feature=BFa&list=ALYL4kY05133qhXU72iLgKDKVj0eGu1teB












Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2712447
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3734
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930