Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2014 10:02 - Новата форма на сексуалност - асексуалността
Автор: apologetic Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2610 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 15.08.2014 07:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Защо хората стават асексуални? Прекалената сексуализация на съвременното общество и култура са отблъснали около 70 милиона души в света. Те доброволно са избрали да бъдат сексуално неактивни. Тези хора попадат в нова категория, определяна като "четвърта сексуална ориентация", пише в новата си книга професор Богерт. Учените все повече обръщат внимание на асексуалните. Тези хора винаги са съществували, но едва напоследък открито и без свян започнаха да проповядват своята безполовост. Според Антъни Богерт хората без сексуални влечения се делят на две категории. Едните все още имат някакъв полов нагон, но те не го насочват към другите и предпочитат да се самозадоволяват, а другите въобще не изпитват полово влечение.В новата книга на професора "Да разберем асексуалността" е изтъкнато, че някои от асексуалните хора имат нормално либидо, но не са привлечени полово от потенциални партньори.Те са готови да изградят здрава емоционална връзка с тях, да имат деца, но направени ин витро, за да се избегне любовният контакт.Първи на този феномен обръща внимание сексологът Алфред Кинси в края на 40-те години на миналия век.Той създава скала от 0 до 10, като с 0 отбелязва пълната хетеросексуалност, а със 7 – пълната хомосексуалност. Асексуалността Кинси поставя в отделна категория – Х. Ученият установява, че много повече жени, отколкото мъже са асексуални. Феноменът като че ли е забравен, докато през 2004 г. проф. Антъни Богарт от университета Брог в Канада не публикува обширен труд, според чиито заключения близо 1% от хората по света са асексуални.„Не искам секс!“ -  казва Жулиен.27-годишният компютърен специалист Жулиен разкрива пред АФП, че преди пет месеца се е срещал с жена и е правил секс по-скоро за да задоволи нейното желание. Започнал да се чувства ненормален и депресиран, тъй като не изпитвал желание за плътско общуване. Научил за явлението асексуалност, когато започнал да ходи на консултации при сексуален психолог. След време се запознал с дама, която също като него нямала интерес към мачкането на чаршафите, което му върнало самочувствието на нормален човек.Пол, вицепрезидент на френската Асоциа за видимост на асексуалността (AVA) обяснява, че не става дума за въздържание."Обществото представя секса като нещо задължително.Това, което ни притеснява, е, че отсъствието на сексуалност или липсата на желание за секс се приема като нещо нередно, предизвикано от психологически фактори". "Асексуалността е форма на сексуалността. Тя принадлежи към многообразието на човешката сексуалност и е много по-важно и стойностно да бъде признато нейното съществуване, отколкото да бъде осъждана и критикувана".   www.cosmopolitan.bg

Асексуалността е закономерно появила се форма на сексуалността при индивиди с преживян дистрес и появила се форма на изгаряне в човешките взаимотношения, както и на прегаряне в професията, службата, хобито или като общ израз на дезаптация. Но самото желание на много хора да пропагандират състоянието като предендиращо за право под слънцето е тревожно. То узаконява и пропагандира форма на липса на либидо и създаване на комфорт у тези хора чрез насаждане правото им на комфорт и на права в това състояние. Вместо да се пропагандира намесата на специалист или начини и практики за преодоляването му, се насажда пропаганда за правото на съществуването му и дискриминация при отхвърлянето му.

Ако някой желае да се прокламира като асексуален, то това освен че може да се третира като вик за помощ, може да е желание на псевдопреставяне и парадиране на хора, които търсят внимание.

Ето защо  идеята за прокламиране, пропагандиране и защита на правата при подобно състояние е възможно най-неуместния подход, вместо схемата, при която страдащия намира директна професионална помощ. 
Защото в противен случай състоянието на асексуалност при един родил се мъж индивид, в прогресията на пропаганда за защитата на неговата асексуалност, ще граничи фактически със смяната на неговата полова идентичност до рамките на нейното обезличаване. Тогава бихме рискували обществото да започне да страда от мания, която някои индивиди се борят да заличат своите вторични полови белези до степента на унисексуалността и вместо промяна на пола, ще се превръщат физически в безполови същества. Това наистина би довело до обезличаване на човешката идентичност. 













Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2713745
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3734
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930