Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2011 19:14 - Кандидозните инфекции след вадене на сливици (Candidosis after tonsilectomy)
Автор: apologetic Категория: Хоби   
Прочетен: 6612 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 10.08.2011 11:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ваденето на сливици не е решение на проблема с честите инфекции. Боледуването от гърло не е въз основа на повредени сливици, а на намален локален имунитет вследствие на секреторен дефицит на имуноглобулин А. С други думи лекуването на сливици чрез тяхното премахване често води след себе си множество други и по-сериозни проблеми, вместо да решава проблема с инфекциите.
Може да се каже, че тонзилектомията е медицински най-безмислената и профанизирана операция, свързана с повече усложнения, отколкото с ползи. Особено голяма глупост е когато пациентите аргументират действията на своите лекари, че заради много високия антистрептолизинов титър АСТ се наложило да им бъдат извадени сливиците. Това е едно безумията и нелепостите, които често се обеняват на пациентите като сложно звучащи истини, изпълнени с нулева стойност на истинност. Така заради стрептококи, лесната възприемчивост на организма, ниската обща негова реактивност и намален имунитет ние изваждаме сливиците като орган, за да можем допълнително да увредим намаления локален имунитет на гърлото и горните дихателни пътища. В някои случаи само по-високата вирулентност на микроорганизма и специфичността на щама са причина за по-тежкото и затегнато протичане на ангините. И вмест да отстраним външния злосторник, ние намираме причина в организма. Нужно е да се подчертае, че раните, лакуните и гнойните колекции при хроничните ангини също могат да бъдат лекувани при правилна мотивация на пациента, отколкото да се предприема крайна мярка по отстраняване. Ниската здравна култура по лесното допускане на честото боледуване от ангини и гърло, води след себе си до значително увреждане на сърце, бъбреци и стави. 
Едно от последствията на премахнатите сливици е кандидозата. Кандидата е банален опортюнист, който не налага антимикотично лечение, ако не е инкорпориран в бели дробове и паренхимни органи. Обикновено е колонизатор на ГИТ, а най-чета входна врата за гъбата е устата, като тя е най-редовния й резервоар. Лечението на кандидозното носителство е само с имуностимулатори и имуномодулатори- Изопринозин, минерална субституция на сяра и селен, апитонин, прополис, ехинацея.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2702349
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3730
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031