Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2020 20:49 - Защо е толкова важно за Българите да докажем кои сме
Автор: daliamar Категория: История   
Прочетен: 4565 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 17.07.2021 20:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Напоследък ме заливат вълни от информация, че "Българите са Турки" и "Булгар не е едно и също с Българин".Т.е. Патриций Кубрат е Турк, полу-номад. Водят се полемики на туркски език от граждани на Татарстан, Узбекистан, Казахстан и Чувашия, как "техния" Кубрат е Турк и Българите са говорили Турк-Булгар. Не ме учудва - те четат в интернет и Уикипедия на английски език следното:
imageНа друго място в Уикипедия е публикувана възстановка на "Българин" с монголоидни черти с текст- "така изглеждат старите Българи". Всъщност става въпрос за възстановка на череп от един от 116-те гроба до Бояновата църква в София. Вероятно е на пратеник от Волга България. Как не се публикува поне още една възстановка с Европеидни черти - не знам.Също не знам кой е публикуващия и защо е неглижирано. Не е смешно, повечето чужденци нямат никаква представа как изглежда средно статистически Българин и Турк ли е или - не. Ето извадка от сайта на Американския Университет Сан Жозе - SJSU.edu от материла на Тайер Уоткинс (Thayеr Watkins) за "Произход на Етруските, 2019".https://www.sjsu.edu/faculty/watkins/etruscans.htmimage
"Произхода на Българската държава идва от победата на Туркските Българи над Славяните " и "Езикът на Българите е Славянски на победените хора и единствения остатък е името България". Г-н Уоткинс също вярва на интернет и надали е говорил през живота си с Българин.Чудя се каква е тази арогантност от автора-да си невежа, но да пишеш за една нация какви са и корените. А има и по-страшна политическа арогантност-като историк да преработваш античните текстове, за да паснат на поръчителите и спонсорите ти, визирам друг американец, който е следвал в Истамбул.
В случая с Уикипедия-там нещата са възможни да се допълнят и променят чрез дебат с авторите "в чата". Ранно средновековните погребения в северна България показват относително равен брой славянско и българско население.
Все още съм оптимист след множеството нови данни и по-добрата международна комуникация между историците и археолозите, че истината ще излезе наяве.




Гласувай:
9



1. apostapostoloff - Тия простотии ги пише leonleonovpom,
25.06.2020 21:46
който хал хабер си няма от история.

Той е топ идиотът на блогбегето. Не му обръщай внимание.
цитирай
2. dobrodan - Ами освен да предложа да прочетете "тарихите",
26.06.2020 00:08
където ясно пише, че българите не са тюрките, които историята познава като огузоезичните племена от пети-шести век, както и кога тези тюркски племена влизат в състава на Волжка България (като някои от тях идват и в Дунавска България - имаме си туркмени, кумани и печенеги), и ще стане мъничко по-ясно кой кога и откъде идва насам. Другият вариант е да продължите да гледате обидено към небето (не носи полза). Допишете в Уикипедия, ако можете: ВЪПРОСЪТ ЗА ДРЕВНОСТТА НА АМЕРИКАНСКАТА НАЦИЯ И ДЪРЖАВА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБСЪЖДАНЕ.
Смело може да добавите, че коренните американски жители и на двете Америки са говорели - как така, боже мой? Не може да е истина? Да, но е самата истина - чистичък тюркски език. Точно както прадядовците на европейските заселници от "Мейфлауър" :):):).
При нужда оказвам съдействие.

цитирай
3. barin - Здравей, daliamar. Човек трябва да ...
28.06.2020 05:48
Здравей, daliamar. Човек трябва да познава миналото си. Паисий е казал"Поради що се срамиш да се наречеш българин". При нас е минало величие, защото сегашната държава изостава неспасяемо.
Поздрави!
цитирай
4. drevnata - Пази Боже, сляпо да прогледне!
29.06.2020 17:01
Това са английските и американски етрусколози. Лошото е че те пишат повечето от историите в интернет литературата, хем не са прогледнали още напълно... И разгледайте горе как в една статия за етруските са определили нас българите като тюрки та на човек да не му мине и през акъла дето ние , руснаците и поляци сме разчели единствено етруски източници!
Ние сме си виновни, защото нямаме авторитетни исторически трудове за най-древната българска история, където да се докаже веднъж за винаги истината за българите и библейския им облик на Балканите, за тяхното културно и политическо влияние през вековете върху целия свят.
Истината е и друга за бедните англоговоряши учени- 'They are lost in translation' Тоест изгубени в превода. Откъде да им дойде на акъла, че тйорк от руски означава тракийски, а не турски!!! Просто българите сме наследници на тракийските племена и това е истината.
цитирай
5. daliamar - корени
12.07.2020 17:14
Благодаря на всички за коментарите.На Уоткинс на работодателя написах протестно писмо.Ще изчакам и ще им звънна и до Университета като мине карантината.Сигурно ще ме игнорират, защото така е по-лесно, но все пак ще им подосаждам.
цитирай
6. zdravgr - Пропускам рядко статии в история
12.07.2020 22:00
Но това го четаедва сега. Има доказателства за тюркската теза за нашия произход. Например календара и някои имена на властници. Аз го отдававам на двуезичие и на силно влияние на степните тюрки след 6 век когато овладяват скитските простори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: daliamar
Категория: История
Прочетен: 25910
Постинги: 9
Коментари: 15
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031