Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. deathmetalverses
11. getmans1
12. hadjito
13. samvoin
14. tili
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. deathmetalverses
11. getmans1
12. hadjito
13. samvoin
14. tili
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1
Постинг
29.07.2010 22:11 -
Защо хората се делят на сладки и солени?
Автор: apologetic
Категория: Други
Прочетен: 789 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 29.07.2010 22:20
Прочетен: 789 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 29.07.2010 22:20
90 % от хората в развитите страни употрябват бързи захари, известни с общто опрееделение "сладки храни". Това е причината в днешно време от диетологична гледна точка хората да бъдат разделяни на сладко и солено консумиращи. И двете група обаче са еднакво изложени на риск от затлъстяване, хипертония и диабет. Не е необходимо да консумирате храните със сол, за да не се разболеете от диабет. Това е напразна заблуда.
Истинска предпазна мярка срещу заболяването, освен в случаите на силна генетична предиспозиция, е редовната консумация на храни с бавноразградими захари, тоест храни богати на фибри. Подобни са пълнозърнестите хранителни продукти, хлябът със фибри, булгурът и други. При тях количеството на бавноразградимите захари осигурява трайна и стабилна тенденция срещу клиничното разгръщане на диабет.
Истинска предпазна мярка срещу заболяването, освен в случаите на силна генетична предиспозиция, е редовната консумация на храни с бавноразградими захари, тоест храни богати на фибри. Подобни са пълнозърнестите хранителни продукти, хлябът със фибри, булгурът и други. При тях количеството на бавноразградимите захари осигурява трайна и стабилна тенденция срещу клиничното разгръщане на диабет.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 3731