Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2009 21:13 - Американска пролет или как Американското правителство отне пролетта на Земята!
Автор: apologetic Категория: Други   
Прочетен: 829 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.06.2009 18:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Американска пролет или как Американското правителство отне пролетта.

Ясно е че пролет в Америка е имало, макар вече да нямат намерение по заповед на гавърмънта американцитe да я пускат през прозорците си. Ясно е също, че понятието Американска пролет не съществува, тъй като една пролет не може да бъде американска (собственост и егоизъм да, но чак пък толкова), така че когато дойде американската пролет, пролет вече няма да има. Да си кажа честно бих изтърпял гаврата да се окичи самата пролет със всички мерикански атрибути и символи, нека даже да съществува един особен вид пролет - американска, но само и само да имаше пролет, да бяха оставили пролетта спокойно да се скита по Умерения пояс на Земята, а те се престарали и както прескача навсякъде от дръвче на дръвче, от цвят на цвят, успели да изтълкуват прогресивния й дух за емигрантски, без много церемонии я осъдили, че непристойно позволява на пчелите да опрашват безсрамните цветове и я признали вкупом за виновна. Осъдили я и сега не я пускат да прескача от континент на континент.
Мислят много американските политици за хората. Идват и не си отиват все тежки времена - продоволствена криза във Африка, петролната криза в Ирак, емигрански вълни от Европа и Патагония, терористични кризи в Манхатън. Но още по голяма криза е демографския скок, по принципа има човек - има проблем. Демокрацията трябва да скрие демофобията на правителствата. Петролът ще бъде изкопан и рафиниран. Но трябва да се спре раждаемостта (много малко нефт остава). Е та точно затова американците са почнали да спират идването на пролетта, но не както правеха във Виетнам с дефолиантите. Те хем не я забелязват, хем няма полза от нея, хем за полиберална от тях се пише тая пролет. Може ли хората да не правят любов, а пък природата да си се кръстосва както си иска. Ще те лишат от удоволствията в живота, а пролетта ще я оставят. Така де, пак някои ще си го каже - ама то не е честно да те карат така да избираш, или пролетта или любовта. Аз като гледам, че трябва да се вземе от хората любовта, пролетта, то какво има да му остава на човек за живеене. По добре да не се ражда. Мислили американците, мислили и казали - я да почнем ний от пролетта. Така я, нека да видим дали ще я има любовта. Че то петрола къде къде е по-важен от пролетта. И накрая успели да познаят цаката на пролетта. Направили озоновата дупка и тя взела че полека лека изсмукала пролетта. Е на това се казва хора, дето им сече пипито в главата. Мисля, че няма нещо по-далечно и по-ненужно за американския начин на живот и за техния експанзионизъм от пролетта.
Но какво да се чудим на горкото изнурено Американско правителство, нали то взима решения вместо целия свят: сами не слизаме от автомобила, а искаме да има пролет. Ако трябва да слезем всички от колите, за да я има пролетта, нали някой ще каже -Ама така не е честно. Дайте да караме колите си, а пък пролет по малко все ще има, не може тя така де, изведнъж да изчезне. Карай си колата, а пък каквото и да става все ще има по малко пролет, а бе и да не е много, пак ще и се радваме, да има по-малко от туй и онуй. Че то някои хора въобще не забелязват кога има пролет, те иначе добре познават календара, ама могат ли всяка година да я забележат. Та дори автора понякога от грижи не му остава време да разбере кога е дошла природата и все я хваща за опашката.
Такива сме си ние. Ще бягаме подир опашката й ама пролетта не ни е първа грижа. Изгуби ли се нещо нацяло хукваш да го търсиш, ама то не се връща, също като човешкия живот.


Тагове:   Америка,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2711253
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3731
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930