Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2009 13:30 - Новото бактериално чудовище
Автор: apologetic Категория: Други   
Прочетен: 5514 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 25.03.2009 14:00


Никак извън плана на филмовия сценарий "Андромеда" една съвсем обикновена човешка бактерия, обитаваща нормално червата на човека, е на път да се превърне в най-страшния бич за човечествеството през следващите сто години. Тъй като еволюцията на човека и Ешерихия коли е вървяла паралелно и обвързано милиони години, между тях са се изгладили партньорски и приятелски взаимотношения. Всеки път обаче, когато човек се чувства слаб, с намален имунитет или се намира във физиологичен стрес, тогава бактерията го напада. Тя е една от най често срещаните бактерии във всички отпадни води със фекално замърсяване.  Когато партньорството се наруши бактерията разполага със 65 запаси от ензимни разновидности и мутации, които могат да я направят приспособена към новите условия и нещо повече, превръщат я в патогенна. За сравнение туберкулозния микобактерий има 360 ензимни разновидности, но все пак той е облигатно патогенен и има много по сложен път на заразяване - въздушно-капков път и само болния заразоносител, който е активен отделител на бактерията.
Болниците са основните несъзнавани чудовищни лаборатории за нови патогенни щамове, които да са резистентни на всякакви антибиотици. Те са отговорни за създаването на особен род вътреболнични инфекции, които не могат да бъдат лекувани с антибиотици, освен с антибиотични коктейли и с имунопрофилактика. В тази връзка, човешката ешерихия коли, която има изключително лесни начини за разпространение в човешката популация - основен етиологичен причинител на "болестта на мръсните ръце", на мръсните пари и други, за период от 50 години, от както отбелязваме началото на антибиотичната ера е резистентна на 50 % от антибиотиците в световен мащаб. Пита се в задачата, какво ще бъде положението след 300 години. Просто е. След триста години приемът на обикновен антибиотик би превърнал моментално човек в машина за диария, тъй като антибиотика ще предизвика селективно размножаване на патогенните щамове с инвазивно действие, при което болните ще получат активно чревно бактериално възпаление и диариен синдром.  Ако антибиотика е взет по време на вирусно заболяване, тогава организма ще страда допълнително и вирусна имунна анергия,която ще направи от обикновенния колит, един тежък мембранозен и клостридиен колит, при който прогнозата е песима. С други думи след 300 години при неправилно назначен антибиотик, пациента може да има злощастието да завърши фатално своя стремеж за лечение на текущото си заболяване.
Ето защо с цел да не се допуска създаването на подобни щамове, всяка болница трябва да ползва физични методи на дезинфекция на своите отпадни води.
Особено неблагоприятно е преминаване на човешката Ешерихия коли от човека във фекално замъсени води ворганизма на домашни животни. Тогава мутациите са транспопулационни и трансщамови.
Домашните животни също могат да имат принос за разпространението на инфекциозни заболявания. Болестотворната бактерия Ешерихия коли О157:Н7, за първи път призната като патоген през 1982 година, има ясно изразена връзка с едрия рогат добитък. Освен фермерите и други хора, имащи редовен контакт с тези животни, са застрашени и онези, които консумират недостатъчно добре топлинно обработено заразено говеждо месо - а според изследване на учени от Небраска, публикувано през януари 2004 година, обикновено инфектирани са между 25 и 40% от всички животни във фермите, от които се вземат проби. Около 10-15% от засегнатите хора развиват усложнения, които могат да доведат до бъбречна недостатъчност и смърт.
Появата на нови щамове от бактерията Ешерихия коли е гаранция за трайно увреждане на населението и на появата на трудни за лечение уретрити, цистити и пиелонефрити, колити и други серозни или гнойни възпаления. Заразен веднъж с тях човек се превръща в техен източник и заразоносител до края на живота си.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - viarno li e. ce ne se lekuvat. dis...
04.06.2010 17:43
viarno li e. ce ne se lekuvat.disterq mi i otkriha e.coli 10-5 ta i mi obqsniha ce e ot nepravilen toalet.vsqkq vecer q podmivam.trigna na gradina i sled sedmica se poqvi problema.v momenta sme na antibiotici .sled 7 dni mi kazaha da pusna pak sterilna urina.da se vidi dali deistva ant-ka.ako ne steli da ni predpisat injeksii.nqkoi da znae specialist molq da mi pomognete.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2713539
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3734
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930