Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2008 22:31 - Частен анализ за действието на Редуктил и специални изисквания към слабителната диета
Автор: apologetic Категория: Други   
Прочетен: 3997 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.05.2009 18:31


Лечението с Редуктил изисква с цел постигането на по-съвършенни резултати да се следва специалнов диетично хранене със значително преобладаване на белтъчините в храната. С други думи за да бъде увеличена двойно ефективността от Редуктил фирма Абът Лаборатоар, а така също лекарите и пациенти би следвало да знаят и да спазват допълнителните разяснения относно провеждането на редукция на теглото с Редуктил.
Основно ново изискване при терапията с Редуктил е употребата основно на белтъчна диета при едно основно ядене на ден, употреба на продукти с ниско съдържание на кофеин - кола  и кафе за засилване  скоростта на метаболизма особено при хора с бавен тип на метаболизъм, диета с ниско съдържание на въглехидрати и мазнини. Мазнините следва да бъдат основно от ненаситен произход с преобладаване на полиненаситените киселини.
Като лекарствена молекула Редуктил притежава изразено антидепресивно действие и поради наличие на аминова група в своята химична структура проявава симпатомиметични свойства, като основното му действие е подтискане активността на центъра на глада и стимулиране на центъра на ситостта. Тези центрове са разположени в хипоталамуса на междинния мозък и основните им химически дразнители са нивото на аминокиселинните посредници в кръвта в процеса на хранене и храносмилане.
Основно изискване за правилното действие на препарата Редуктил, което фирма Abott е пропуснала да отрази в листовката за пациентите е, че капсулата на лекарството трябва да се взима рано сутрин непросредствено след събуждане. Това е необходимо с цел биохимизма на препарата да има предимство пред задействането на цялата гастрална химична каскада и препятстването на стимулиращото въздействие на солната киселина в стомаха върху центъра на глада в хипоталамуса.
Редуктилът като активатор на центъра на ситостта и подвластната му енкефалинова биохимична система постига ниски нива на аминокиселинни посредници, циркулиращи в кръвта, което води до закономерен косопад, заради разстроената и несъвършена биохимична регулация. Отново в качеството си на антидепресант активиращ силно енкефалиновата медиаторна система се получава закономерен страничен ефект върху спад на либидото и липсата на сексуален глад  - глада и неудовлетвореността, недостига на храна и нейното непрекъснато активно търсене са главните неврогенни стимулатори на апетита и свързаното с него либидо.
Спрямо рецепторите за ситост в хипоталамуса редуктил се явява конкурентен инхибитор на останалите аминокиселинни посредници.
Основен проблем в хода на лечението с редуктил в случаите с пролонгирана и дълготрайна терапия с медикамента е интеркурентната анемия - тя лесно се предотвратява с употребата на месна белтъчна храна и употребата на месо тип крехтина.
Основен страничен кожен ефект от успешната редукция на теглото е образуването на стрии в зоните на най значимо увеличаване на диаметрите на отделните телесни части. Този проблем се редуцира ако от самото начало на реедукцията на теглото се спазва белтъчна диета.
Импотентността е преходно явление и по принцип не оставя трайни следи. Най-важни фактори за поддържане на достигнатите прицелни стойности на телесната маса са контрола върху приема на баластна храна, терапия на съпътстващи гастритни оплавания и ежедневна двигателна активност на фона на силна волева мотивация на индивида. С други думи терапията с Редулктил следва да се води не само от специалист по хранене или диетолог, но в хода на лечението трябва да бъдат включени текущи прегледи при невролог, психолог-психотерапевт, кардиолог, хематолог, сексолог. Терапията с Редуктил и редукцията на телесната маса представлява интердисциплинарен проблем, чието разрешаване е единствено в ръцете на пациента при непрекъснатия контрол и професионални съвети на лекарите специалисти.
Високото ниво на енкефалинни медиатори при терапия с Редуктил е причина за липсата на сексуален глад от страна на пациента. Освен антидепресантно действие, на фона на дисморфофобията и бързо изменящия се стереотип и нагласа за собственото тяло Редуктил причинява и дистимни отклонения в настроението.
 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2711813
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3732
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930